Att inte lämna något åt slumpen

För en professionell idrottare så är det viktigt att själv vara den som som skapar sina resultat och att dessutom kunna upprepa dessa om och om igen. Visst, ibland så är förhållandena extra gynnsamma. Men de ska inte vara någonting som man är beroende av för att kunna prestera på topp. Snarare något som gör att man ibland når upp till extra ordinära resultat. Det handlar helt enkelt om att inte lämna något åt slumpen, utan att själv vara den som håller i taktpinnen.

Som professionell idrottare så gäller det att göra allt man kan för att kunna återupprepa goda resultat, och då självfallet inom lagens ramar! Den mest bagatellartade detaljen kan i slutändan vara det som gör hela skillnaden, vilket gör att man inte kan lämna något ut slumpen.

Ni som är intresserade av friidrott har säkerligen sett både en och annan ritual som återkommer likt ett mantra när någon ska hoppa höjd eller längd, med mera. Allt ifrån uppladdning till utrustning och rutiner följs som ett rinnande vatten för att på så vis försäkra sig om att man lyckas återskapa samma förutsättningar som vid en tidigare tävling. Åtminstone vad gäller sådana saker som man själv kan styra över.

Det gäller dock att en idrottare av denna klass också har ett nog starkt psyke för att kunna leverera även när någonting avviker från det vanliga. Även om det är bra med rutiner och att tänka över minsta detalj så är man ändå extremt sårbar om man skulle bryta ihop så fort någonting skulle gå lite snett.

Planera och förbered dig så bra som möjligt men var alltid redo för det värsta. Då kommer inget att kunna stoppa din framfart, vilken sport det än gäller!