Patrik Sjöberg

Patrik Sjöberg är Sveriges genom tiderna största höjdhoppsikon och innehar i skrivande stund både det svenska och europeiska höjdhoppsrekorden med ett hopp på 2,42 meter. Med den höjden återfinns Patrik även på listorna utav världens bästa höjdhoppare genom tiderna, där man hittar honom på en respektabel tredjeplats.

Patrik Sjöberg

Karriär

Jan Niklas Patrik Sjöberg, som hela hans namn lyder, föddes år 1965 i området Högsbo, i staden Göteborg beläget på Sveriges västkust. Under sin aktiva karriär som höjdhoppare vann Patrik Sjöberg inte mindre än ett VM guld och tre OS-medaljer. Han är med detta den enda höjdhoppare som lyckats ta medalj vid tre olika OS-turneringar.

I meritlistan finner vi också ett vunnet inomhus-VM, tre vunna inomhus-EM, sitt europeiska rekord på 2,42 meter, sitt svenska rekord på samma höjd och även ett svenskt inomhusrekord på 2,41 meter.

En ny utmaning

Nuförtiden har dock en nu utmaning trätt fram. Det nya intresset som tar upp Patriks tid och fokus är poker. De senaste åren har han bland annat spelat in poker-tv med Simon Lindell (pokerspelare och bloggare på aftonbladet), blivit intervjuad av expressen om det nya intresset, samt spelat massor av online-pokerturneringar.

Patrik har med sin nya karriär hittat en tävlingsform där vinnarskallen kommer väl till pass. Möjligheterna som höjdhoppens kändisskap bäddat för, när det kommer till värdet i det egna varumärket, har gett honom privilegiet att välja och vraka när det kommer till sina samarbetspartners.

Vi kan inte annat se än att Patrik kommer lyckas även inom pokervärlden med hans stora lugn och varma personlighet. Men den raka ärligheten han också är känd för, är nog dock bäst att han lämnar på sidan av pokerborden av förklarliga skäl.