Få ordning på kroppen inför en tävling

Du som tävlar vet exakt vad det här handlar om, oavsett om du är glad amatör eller tävlar på elitnivå. Att tävla innebär alltid att hela tiden testa kroppens gränser.

Det är nästintill omöjligt undvika skador i det långa loppet. När skadorna är ett faktum är det klokt att ta hjälp av en specialist på idrottsskador och muskler, läs mer här.

Varje år får 100 000 idrottare skador enligt Folksam, Skador är heller inget som bara drabbar äldre. Enligt en undersökning är 30 % av eleverna vid Sveriges idrottsgymnasium skadade varje vecka.

Kroppen behöver underhåll

Även om du skulle ha turen att helt undvika direkta skador, kommer du förr eller senare att känna det i kroppen. På samma sätt som det är viktigt med underhåll och service för bilar, är det också viktigt för människor.

Trots att kroppen klarar av att läka det mesta på egen hand, tar det vanligtvis lång tid. Om du har smärtor, kan du med behandling ofta bli av med värken fortare. Du kan därigenom snabbare få ökade möjligheter till att prestera bättre.

Allra viktigast är det här inför tävlingar. I alla fall om du strävar efter att vinna och vill minimera risken för nya skador. Det är nämligen under tävlingar som det är vanligast att större skador uppstår.