Friidrottsnyheter

Det är i mitten av maj och så småningom så börjar det bli dags för friidrottens utomhussäsong att dra igång efter den långa inomhussäsongen. Vi tänkte summera lite vad som hänt under vintern och några nyheter inför sommaren.

Det är en hel del som hänt under inomhussäsongen, såväl på som av banan och såväl positivt som negativt. Detta blir ett litet potpurri av dem.

friidrott

VM-Brons till Tornéus

En av vinterns allra roligaste händelser var utan tvekan då längdhopparen Michel Tornéus lyckades vinna brons i VM som i mars hölls i Sopot i Polen. De flesta av oss minns säkert Michels besvikelse när han med bara någon ynka centimeter missade att vinna ett brons i OS i London. En stor framgång för Tornéus, men själv säger han att detta var bara ett delmål och det stora målet är OS i Rio 2016 där han hoppas vinna en medalj av ännu ädlare valör.

Bolt skadad men..?

En man som man inte direkt behöver kolla oddsen för att se om han är favorit att vinna nästa lopp är Usain Bolt. Men hans försäsong har kantats en del av skador och nu sägs det att han inte kommer att kunna tävla förrän i mitten av juni. Kanske kan denna mindre lyckade säsongsupptakt öppna för hans konkurrenter som kunnat förbereda sig på ett bättre sätt. Dock har vi lärt oss att aldrig räkna bort Bolt när det väl är startdags vid ett stort mästerskap.

Tregaro skiljer sig

En mindre rolig nyhet inom Friidrottssverige är att höjdhopperskan Emma Green Tregaro och tränaren och maken Yannick skiljer sig. Paret gifte sig 2011 men har nu alltså valt att gå skilda vägar – åtminstone på det personliga planet. Till Aftonbladet berättar Emma att dom hittills inte har för avsikt att avbryta samarbetet på det idrottsliga planet, så Yannick fortsätter alltså som hennes tränare även efter skilsmässan.